пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

2014.08.22. Ігрища навколо ОДОСП. Спиртові війни по-Франківськи, або хто ви, пане Донченко?



Ситуація навколо нашого "Княгинина" з кожним днем набирає все цікавіших і крутіших обертів. 

Мітинги, пікети, судові справи, походи і поїздки по всіх можливих органах влади і структурах вже стали звичною практикою, як для колективу підприємства так і для усіх ключових гравців в цій далеко не простій ситуації.

І здавалося б просте питання ­ завод може і має працювати, випускати продукцію, яка до речі є достатньо якісною, знаною і 
конкурентоспроможною на території Прикарпаття та і за межами області, колектив, а це більше як триста чоловік, має отримувати, яку не яку, зарплату щоб годувати свої сім'ї, підприємство має отримувати прибутки і сплачувати податки і всі задоволені. Так ні, куди ж там! 

Кожен із ключових гравців, або товаришів, котрі думають, що є ключовими гравцями, мають, як то кажуть свій план. Отже трохи про деякі, нам відомі, плани. 

Гравець перший і на нашу думку найбільше адекватний ­ колектив заводу. Ну в цих усе просто і зрозуміло. Вони хочуть роботи і гідної оплати. А тому їхні бажання і вимоги самі чесні 
і справедливі.

Гравець другий ­ влада. Мали б також хотіти щоб завод працював податки сплачувались, а люди мали роботу. І ще не забуваймо про один аспект ­ імідж і конкурентоспроможність 
області.

Бо ж не так багато на наших теренах потужних і відомих підприємств. То ж обласна влада мала б бути, як ніхто зацікавлена в саме в позитивному сценарії розвитку подій на 
ОДОСП. 

А як на справді? А хто їх знає. На словах нібито так, а на ділі? 

Хоча подейкують знаючі люди, що наш губернатор хоче, щоб "Княгинин" працював. Хоче та не може! А як називається хлоп, який хоче, а не може? Правильно! Тільки не ми це написали, а ви це подумали. Тож звиняйте пане губернатор.  

Наступний гравець, або скоріше гравці ­ це наші " вєздєссущі" будівельники, котрі під егідою і патронатом "доблєсної" і "чєснєйшої" міської влади та під "чутким руководством" 
однієї з політичних сил, не будемо показувати пальцями, вже давно приглядаються до ласого кусочка землі майже у центрі міста. 

Самі розумієте, скільки квартир, а відповідно і "бабла" 
можна заробити збудувавши на місці поки що діючого заводу, якийсь ну типу "елітний" в мікрорайоні. 

От ці товариші, як повідомляють наші джерела, вже віддали "потрібним" людям 50 тисяч вічнозелених "американських" долярів, як аванс за вільне місце на місці поки що діючого 
заводу. 

І з нетерпінням чекають поки питання "потрібними" людьми буде вирішено, "Княгинин" вирізано на метал, а землю звільнено. 

І четвертий, далеко не останній, ба навіть основний, гравець так званий ДП "Укрспирт". 

Правда, якого дядька, якась зареєстрована за старої, злочинної влади Юрою Єнакієвським, у якихось там Броварах, структура вважає себе до цього часу чогось вартою, ми так і не можемо 
зрозуміти. 

А ви? Хоча що тут розуміти. Як каже теперішній керівник цього ДП " Укрспирт", а донедавна, за старої влади, бойовий заступник керівника пан Лагутін, ­ «бабло завжди перемагає зло». 

І очухавшись від кримінальних справ порушених по розкраданню спирту і коштів в "шалених" масштабах, ці "герої зеленого змія" знову хочуть керувати і " схемити". 

Та нічого дивного в цьому ми не бачимо, бо по перше ­ нічого іншого, як красти, вони не вміють, а по друге так звана нова влада ще ні одного скота не взяла за причинне місце і не відправила на зону. 

От і вирішили ці спиртовики, що тепер в них руки дійшли і до нашого ОДОСП. І треба підім'яти завод під себе. З якою метою, запитаєте ви. А з будь якою. Чи то вбити завод і продати 
земельку бажаючим, чи вбити конкурента, щоб взяти ще один ринок збуту для "дикої" хортиці, чи може з іншою метою, можемо лише здогадуватися. Ну як кажуть, ­ чужі думки, темний ліс.

Але...

І тепер про АЛЕ. Прислали ці білядержавні товариші очолити завод у Франківську такого собі пана Донченка. Ну Донченко то й Донченко, нам то що. Так ні. Не досить, що прізвище 
пана звучне, так і родився цей пан, де б ви думали? Правильно ­ у Росії. Це так зараз модно?

Та годі, ми не шовіністи і яка різниця де і хто народився. Тому підходимо об'єктивно. І де шукаємо ? Ну звісно в неті! А що пише нет про цього пана? 

А от і нічого доброго на жаль. Хоча, хочемо сказати, що інтернет на нашу думку ще та помийка і вірити усьому тому, що там лиють не варто. То ж ми лише взяли початкові дані, а дальше провели своє маленьке розслідування. 

Пан Донченко донедавна очолював Мишковицький спиртзавод на Тернопільщині і саме за його керівництва було викрадено із заводу 1 000 000 літрів спирту. На суму 23 000 000 гривень. З яких особисто йому, по інформації його колишніх підлеглих, дісталось 2 300 000 грн. 

Не слабо, правда? Кримінальна справа по даному факту ще не закрита, а ще чи то розслідується, чи то валандається в УМВСУ в Тернопільській області. І це ще не все про даного пана. 

Як стверджують його колишні колеги, він тривалий час виконував функцію "смотрящого" за спиртовими заводами сусідньої Тернопільської області, щомісячно збираючи для, як він сам стверджував, Юри Єнакієвського, по 100000 гривень з кожного керівника спиртзаводу в місяць. 

А заводів спиртових на Тернопільщині не так як у нас, а 11. Цікава сума, Чи не так? Вмієте рахувати? Тож не можемо стверджувати віддавав, чи не віддавав, при тому присутні не були, але що збирав у місяць більш як мільйон, то джерела підтверджують. 

Звичайно ви можете сказати, що злодій у злодія, то не шкода, та нам до Тернопільських злодіїв далеко, а от що планує 
вкрасти пан чи товариш Донченко у нас на ОДОСП нам не байдуже! Тож закономірне питання, дорогі земляки, ­ чи такого керівника ми потребуємо на одному із стратегічних підприємств 
області?...
Далі буде.

P.S. Картинка з iнтерета для привернення уваги.

Немає коментарів:

Дописати коментар