середа, 4 червня 2014 р.

2014-06-04. Самооборона VS ДАЇ



Ситуація в країні всім відома і говорити про це... Однак це переходить в казна що. В нас що не сотник то гетьман України. Що не майданівець то Президент! Слухайте звідки раптом стільки бруду і гімна! Ще декілька місяців тому Майдан був взірцем нового суспільства, взірцем нової Держави, справжнім еталоном нових суспільних відносин! А зараз? Використовуючи символи цього Майдану, користуючись світлим ім’ям Героїв, котрі віддали свої життя за нову країну цілі зграї істот, бо не можу називати їх людьми, точно так як і той же звірячий «беркут», творять справжній шабаш знищуючи у людей віру в справедливість і закон. Саме так в справедливість і закон за який усі боролись! Це що - заслані щоб знищити усі ідеали Майдану? Так, попередні скоти берегів не бачили. Довели країну до межі і перейшли цю межу! Але ж і вирішувати усі питання зараз за допомогою ЇХ методів?
Отже ближче до теми. Скажіть шановні Прикарпатці - чи задумувались ви коли не будь, що таке ДАЇ (або гаїшники по простому)? Думаю навіть пересічним франківчанам, які ніколи не сідали за кермо будь якого автомобіля, відомо, ці «джентельмени» фари і жезла мають забезпечувати нашу із вами безпеку на дорогах, контролювати якість цих доріг, а також здійснювати функції із видачі посвідчень на право керування транспортними засобами, а також проводити усі процедури пов’язані із реєстрацією ТЗ. Тобто, вони мали б бути слугами народу на дорогах і допомагати в усьому, ну принаймні хоча б не створювати додаткових проблем. Ну і напевно, кожен водій прикарпаття знає як служать ці слуги. Вимагання хабарів, безпричинні зупинки, продаж протоколів, штрафмайданчики, додаткові платежі під час реєстраційних процедур. Цей список можна продовжувати, та для чого, всім і так усе відомо. І скільки у нас в області було «кричущих» проблем із цими «джедаями» думаю повторювати не потрібно.
Але, чи задумувались ви, вельмишановні, скільки наприклад коштує посада начальника ДАЇ в області? Ото ж як, говорять компетентні джерела, за старої наскрізь прогнившої влади попередній начальник ДАЇ в області Ярослав Ковальчук заплатив за свою посаду 100 тисяч «зелених». Ну і судячи з усього йому вдалось їх відробити. Однак хабарникам і корупціонерам не місце в службі! І це істина! Та виникає закономірне питання скільки і в якому кабінеті заплатив за свою посаду  Валерій Некипілов? Бо ж, як повідомляють наші джерела, за сприяння у проходженні так званої «люстрації» по франківськи, деякі члени координаційної ради Івано-Франківської області запросили із цього майбутнього головного «ДАЯ» 30 тисяч американських грошенят. Та що для київського орла такі гроші? За їхніми мірками це тижневі кишенькові гроші. Знали б наші координатори самооборони, наші «шановні» люстратори, київські тарифи, то коси б на собі повиривали. Правда дехто вже потрохи входить в розуміння справжніх цін і починає задавати досить неприємні питання пану Ярославу Ткачівському, який і з тієї «дрібненької» суми не все доніс бойовим побратимам. Отже тут наші люстратори продешевили. Та то таке, це їхнє горе і їхні проблеми. А от для нас, водіїв Прикарпаття нічого втішного. Бо заплативши в департаменті ДАЇ у Києві все ту ж 100-ку та доплативши місцевим захисникам-патріотам ще 30 тисяч візьметься пан Ярослав працювати не на жарт... Курс «зеленого» виріс страшенно, та і область наша не столиця, отже дертимуть тепер із розмахом. Як повідомили нас рядові працівники з паличками, план до двору у них вже зріс у тричі. Кожен екіпаж має здати за зміну не менше як 3 тисячі, поки гривень. Та і в МРЕВ то за талон 100 то за огляд 50. і то все із наших кишень.
От і питаю вас дорогі мої земляки чи потрібні нам такі захисники – ДАЇ і самооборона? І до речі, не потрібно говорити про те, що ліс рубають то тріски летять. Чи про революційний терор. Це вже було нам . Бо може досить. І так вже... Вистачить?


Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар