понеділок, 9 червня 2014 р.

2014-06-09. Самооборона VS таксисти (хто правий і хто кого)



    Враховуючи коментарі до нашої попередньої публікації (https://www.facebook.com/pages/Лютий-блогер/645653425510898), виникає думка пошуку причин для існування у нашому тихому провінційному і майже європейському місті людей, котрі називають себе самообороною. В той час, як на сході нашої багатостраждальної країни відбувається уже не прикрита війна, коли тисячі патріотів виконують свій обов’язок по захисту країни від банд озвірілих «рашиських» бойовиків, в той час коли Франківчани, та і жителі інших міст і сіл України, майже кожного тижня прощаються із загиблими патріотами, у нашому місті знаходяться панове, які вважають за необхідне нас із вами від когось захищати. Ставлю закономірне питання – від кого? І чому ці панове вважають, що одягши камуфляж, взявши у руки битку, чи Боже борони, викрадений пістолет чи автомат, мають право захищати нас із вами від якихось загроз. Які ці загрози? А чи не вони і є цією загрозою? 

    Зовсім не хочеться порівнювати, те що відбувається на Сході із нашою ситуацією. Не той менталітет та і культурні традиції у нас, дорогі земляки, зовсім інші. Але чи не здається вам. що справжні герої – вони там, там де справді Україна потребує їх участі і захисту. А тут у нас - лише бравада під пиво і «крутизна» перед тими хто слабший. Для порівняння наведу посилання на статтю про донецько-луганських «самооборонівців», або як у нас їх називають «колорадів» - http://reukraine.blogspot.com/2014/06/blog-post_4051.html. Почитайте. Варто! Нічого не нагадує?

    А я лише про один із епізодів діяльності із захисту нас із вами нашої так званої самооборони. Одразу хочу сказати, що я і напевно ми усі, щиро вдячні тим справжнім хлопцям і дівчатам із самооборони Майдану, які поклали все можливе і не можливе на вівтар нашого із вами щасливого майбутнього. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати героїв «Небесної сотні»! Ми шануємо і поважаємо бійців справжньої самооборони і справжніх патріотів України!

   Отже, десь пройшла боком мимо наших засобів масової інформації подія, що відбулась 17 травня цього року у нас в Івано-Франківську на вулиці Мельника. Сама подія не дуже значна і резонансна, як би ж то в ній не приймали участь так звані «герої». 

    До події – пізній вечір, один із таксистів нашого міста підвіз молоду сім’ю. Що у них там трапилось – не відомо. Є різні версії від учасників. А дальше, як стверджують очевидці, події розвивались досить стрімко. Через десять хвилин до таксі під’їхало ще декілька машин з таксистами, що відгукнулись на сигнал тривоги свого колеги і почалась невелика «розбірка». Чим би закінчилась не відомо, та прибули мобільні екіпажі , котрі себе, як стверджують очевидці, називали «самообороною» і почалась маленька громадянська війна. Результатом якої стало розбитих дві машини таксі, десяток порізаних шин і що найгірше декілька таксистів добряче потоптаних, а один серйозно травмований. Як би не наші сердобольні громадяни, що перебували поруч і втрутились на свій страх у цю ситуацію, то наслідки могли б бути гіршими.

    Чим і як закінчилась ця ситуація в подальшому і де роль у цьому наших правоохоронців, які вже геть втратили контроль над містом із переляку перед міфічною самообороною та правим сектором, ми ще будемо розбиратись.

    Однак ці «розбірки» перейшли в позиційну війну. Як повідомляють наші джерела – таксисти отримали інструктаж на випадок повторення подібного і судячи з усього їх реакція на подібні речі буде значно жорсткішою. Не відстає від них і самооборона. Усі дотичні органи влади Франківська обійшли представники самооборони із вимогою «наказати» таксистів. Не зовсім зрозуміло правда чому під роздачу має попасти таксі «Оптимальне», якщо учасником нічних подій на Мельника були таксисти служби таксі «Спартак». Але то таке – ці вже напевно добряче «наказані».

    Хто переможе в цій війні не відомо. Але точно відомо хто програє. Програють Франківчани і програє репутація нашого гостинного Прикарпатського міста!

Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар