вівторок, 1 липня 2014 р.

2014-07-01. Мільйони з повітря.



   Як ми уже писали, не так давно Івано-Франківська міська рада ділила наші із вами гроші. Як ділила? А як хотіла! 

     Але кожен ґазда знає, що для того, щоб було що ділити потрібно щось мати. Отже сьогодні спробуємо поговорити про те, як місто заробляє гроші, а саме лише про один спосіб «чесного» відбору грошей у своїх громадян – збір за паркування!

   Івано-Франківськ звичайно не Київ. Але з кожним роком питання паркування транспорту у місті, а особливо в його центральній частині стає все болючішим. Місць для того, щоб залишити на відпочинок своїх «залізних» коней все менше і менше. Та і ті місця, які є, це щось із розряду прифронтової полоси. Деякі наші співгромадяни виконують ну зовсім циркові трюки, щоб запаркувати автомобіль, а ще деякі «товариші» не раз так припаркують, що хоч плач. Але сьогодні не про культуру паркування. Сьогодні про те кому, куди і скільки йде наших із вами коштів, та хто із цього, як то кажуть «живе».

   Тому ближче до теми. У місті Івано-Франківську, якщо вірити офіційним даним міської влади, налічується орієнтовно 650 місць для паркування автомобілів. А дальше шановні мої, проста арифметика, ну десь на рівні початкової школи. Отже , як відомо усім прикарпатським водіям, плата за паркування одного автомобіля на одну годину становить 3 гривні. Включаємо табличку множення і отримуємо 650х3 =1950 гривень, продовжуємо рахувати -у місяці є тридцять днів, можете сказати шановні, що у вихідні та святкові дні плата за паркування не збирається, але це десь напевно, як казав один відомий кіношний персонаж – «…Нє в нашєм районє», бо у Франківську плата збирається завжди. Отже 1950х30=58500 гривень це у місяць. Ну і рік 58500х12=702000 грн. От така проста арифметика. А тепер, хочу запитати дорогі земляки, а ви зрозуміли, що ця сума – це лише якщо паркування здійснюється одну годину в день? Але ж ми розуміємо і знаємо , що кошти за паркування в місті збираються як мінімум на протязі 6-7 годин. От тому сміло множимо 702000х6=4212000 грн. Цікава сума для міста, чи не так?

     А тепер найцікавіше, як ви гадаєте – хто у місті займається збором за паркування? Згідно інформації з відкритих джерел є собі таке комунальне підприємство "Технічний центр "Сервіс-Авто", яке займається  парковками в обласному центрі Прикарпаття. І враховуючи, що підприємство комунальне, то цілком закономірно, що кошти ним зібрані мають потрапляти в скарбницю міста і йти на користь міській громаді. Та не все так просто в нашому навколо комунальному болоті. Більшість із водіїв під час оплати за паркування ніколи не звертають уваги і не замислюються кому ж вони платять. Запаркувався, віддав свої «кровні» і щасливий від того, що не лишив авто де будь, пішов займатись своїми справами. Але чи є так звані «паркувальники» працівниками вельмишановного комунального підприємства? Судячи із того, із якими документами вони працюють, то, як кажуть кляті москалі, «єто вряд лі». Із великим задоволенням повідомляємо вас, дорогі земляки, що ці «товариші» працюють де завгодно, але не на комунальному підприємстві "Технічний центр "Сервіс-Авто". Ви не здивовані? Дійсно, а чому тут дивуватись. Бардак в розподілі коштів, бардак у їх збиранні. Тож має нас наша міська влада, як хоче. На їх каденцію лохів вистачить. Чи може пора перестати бути цими лохами? Думаємо питання риторичне.

     До речі не озвучували жодних прізвищ і посад осіб, що причетні до такої афери з міськими коштами. Тут поле для лету ваших думок шановні. І так зрозуміло хто винен. Але стоїть питання ЩО РОБИТИ?

    І на останок декілька фото для загального розвитку.


Так званий товарний чек за паркування.


«Аусвайс» (документи паркувальника)


Ще один документ збирача.


І паркувальний талон.

Отже хто живе за наші з вами гроші???

Далі буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар